CDU: Απειλεί με μείωση της συμμετοχής της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 15:07
UPD:15:14
EPA/RAINER JENSEN

Με μείωση της οικονομικής συμμετοχής της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά προγράμματα, αν δεν υπάρξει συμφωνία για την εφαρμογή της ποσόστωσης στην κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., απειλεί εκ νέου η αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γιούλια Κλέκνερ.

«Σε όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη δίκαιη κατανομή των προσφύγων πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα, ότι η Γερμανία θα περικόψει τις πληρωμές της στην Ε.Ε. Όλα τα άλλα είναι για τους πολίτες μας απαράδεκτα», δήλωσε η κ. Κλέκνερ στην εφημερίδα Bild, τονίζοντας ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα κοινών αξιών και αλληλεγγύης.

«Η Γερμανία, με την μεγάλη οικονομική συμβολή της στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., συνεισφέρει πολύ ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση σε άλλες χώρες, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτή η αλληλεγγύη, την οποία επιδεικνύουν η Γερμανία και οι πολίτες της, δεν επιτρέπεται να γίνει μονόδρομος», πρόσθεσε η κ. Κλέκνερ, η οποία προέρχεται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που δέχεται ιδιαίτερη επιβάρυνση από το κύμα προσφύγων.

Τόνισε δε ότι όποιος πιστεύει ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί με τους φόρους των πολιτών της ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και την ίδια ώρα θα δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, «δεν έχει καταλάβει τις αρχές της Ευρώπης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα