Έρευνα για την καινοτομία στις επιχειρήσεις την τριετία 2012-2014

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 14:08
UPD:14:09

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις, με αναφορά στην τριετία 2012-2014. Η έρευνα διενεργείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πρόκειται για την επίσημη στατιστική έρευνα (Community Innovation Survey), η οποία διεξάγεται την ίδια περίοδο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπεί στην παραγωγή δεικτών για την καινοτομία στις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σημασία της έρευνας για την καινοτομία είναι μεγάλη καθώς καταγράφει τη δυναμική της χώρας και τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα της καινοτομίας».

Παράγονται δείκτες για το ποσοστό καινοτομίας της χώρας και ειδικά για τους τέσσερις τύπους καινοτομίας, καινοτομία προϊόντος, καινοτομία διαδικασίας, οργανωσιακή καινοτομία και καινοτομία μάρκετινγκ. Επιπλέον, καταγράφονται οι καινοτομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων, η εισαγωγή νέων προϊόντων στην επιχείρηση και στην αγορά, ο ρόλος του κρατικού τομέα για την υποστήριξη της καινοτομίας μέσω των κρατικών συμβάσεων, οι συνεργασίες, οι περιβαλλοντικές πρακτικές, οι στρατηγικές και τα εμπόδια που συναντούν οι επιχειρήσεις για την ανάπτυξη καινοτομιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποστέλλονται στη Eurostat με σκοπό τη δημοσίευσή τους στην ευρωπαϊκή στατιστική βάση της και την αξιοποίησή τους στη δημιουργία διεθνών εκδόσεων και αναλύσεων.

Η τρέχουσα έρευνα αναφέρεται στην περίοδο της τριετίας 2012 έως και 2014 και διεξάγεται σε δείγμα 6.000 και πλέον επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα