Διευρύνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 14:05
UPD:14:10
Nikos Libertas / SOOC

Διευρύνονται σταδιακά τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βρίσκει «καύσιμα» από την ισχυρή ανοδική αντίδραση δεικτοβαρών μετοχών του FTSE 25, οι οποίες εμφανίζουν και υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, στις 14:06, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,20% στις 690,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 27 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,77% στις 201,63 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 4,71% στις 259,73 μονάδες.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί επίσης το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές προωθούν τις σχετικές διεργασίες για την άμεση άρση των περιορισμών που σήμερα υφίστανται οι Έλληνες επενδυτές στις χρηματιστηριακές τους συναλλαγές. Οι επικεφαλής της ΤτΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τη «Ν» βρίσκονται σε αναμονή χρονικού καθορισμού -ίσως και εντός της εβδομάδος- τηλεδιάσκεψης με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να θέσουν επισήμως στην ευρωπαϊκή αρχή το θέμα.

Στο μεταξύ, στο πολιτικό επίπεδο, η αίσθηση που κυριαρχεί στις τάξεις των traders είναι ότι θα υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση με ευρωπαϊκή προοπτική και προσανατολισμό, εξέλιξη που κρίνεται ιδιαίτερα θετική ώστε τους επόμενους μήνες αφενός να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρώτη αξιολόγηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας και αφετέρου να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Στο ταμπλό τώρα η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 8,18% στα 0,1190 ευρώ, η Alpha Bank είναι στο +6,43%, ο ΟΠΑΠ στο +3,90% και η Eurobank στο +5,41%. Ανοδικά κατά 2,86% κινείται η ΕΕΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι στο +2,67%, η ΓΕΚ Τέρνα και η Μυτιληναίος κερδίζουν 2,40% και ο ΟΛΠ ενισχύεται κατά 2,34%.

Κέρδη άνω του 1% σημειώνει η Ελλάκτωρ, η ΕΥΔΑΠ, η Jumbo, η Εθνική και η Motor Oil, ενώ πτωτικά κινούνται από την έναρξη της συνεδρίασης οι Λάμδα, Folli Follie, ΔΕΗ, Τιτάν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα