«Αγωνίζεται» για το θετικό πρόσημο η Wall Street

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 16:43
UPD:16:44
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η αγορά φαίνεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία αποτίμησης των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομία και το κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν αυτά τη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Ειδικότερα, στις 16:38, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,16% στις 16.396,41 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,09% στις 4.810,51 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,14% στις 1.955,77 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Alcoa σημειώνει κέρδη 1%, μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Ford Motor, για την παροχή αλουμινίου, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να αυξήσει τη χρήση του μετάλλου στα οχήματά της.

Στον αντίποδα, η Yahoo υποχωρεί κατά 2,8%, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την έγκριση από τις αμερικανικές αρχές στο σχέδιο της να διαχωρίσει το μερίδιο της στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding χωρίς να της επιβληθούν φόροι.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οριακή άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς διαμορφώθηκε στις -14,7 μονάδες, έναντι των 14,9 μονάδων τον Αύγουστο. Τα στοιχεία είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προσδοκούσαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν σε μηδενικό επίπεδο.

Επίσης, κατά 0,2%, αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του ίδιου έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα