ΟΣΠΑ: Η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 17:37
UPD:17:50

Να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να σταματήσει «έστω και σήμερα τους επικίνδυνους πειραματισμούς σε βάρος της Ολυμπιακής και των συμφερόντων της χώρας», καλεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) με σημερινή της ανακοίνωση.

«Μετά και από τη συζήτηση που έγινε σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή και τις αποφάσεις που κατ’ αρχήν ελήφθησαν (για επικείμενη αναγγελία ίδρυσης νέας εταιρίας, με νέο business plan) είναι προφανές ότι η ιδέα για περαιτέρω συρρίκνωση του Εθνικού Αερομεταφορέα εξακολουθεί να καθοδηγεί τις σκέψεις ορισμένων αρμοδίων», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΟΣΠΑ.

Μετά από παλινωδίες ενός έτους, τονίζει η ΟΣΠΑ, «με τις αναπόφευκτες αρνητικές συνέπειες που αυτές σώρευσαν στην «Ολυμπιακή», η κυβέρνηση με τις σημερινές ανακοινώσεις της εγκαταλείπει την, από κάθε άποψη, απαράδεκτη δήλωση “ή πωλείται ή κλείνει” και συγκλίνει προς τη θέση των εργαζομένων, που ήταν και παραμένει: “η Ολυμπιακή ούτε πωλείται, ούτε κλείνει”».

Είναι προφανές, συνεχίζει η ΟΣΠΑ, ότι «βρισκόμαστε εμπρός στο φαινόμενο μιας πανικόβλητης υποχώρησης, απέναντι στις αντιδράσεις και τα ερωτηματικά που προκάλεσαν στην Κοινή Γνώμη οι έως τώρα χειρισμοί της και ταυτόχρονα η θετική ανταπόκριση πολιτών και φορέων απέναντι στη διακήρυξη της ΟΣΠΑ ότι “η Ολυμπιακή είναι εθνική υπόθεση που μας αφορά όλους”.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ ανακοίνωσε ότι θα προσέλθει στη συνάντηση της προσεχούς Πέμπτης που ζητήθηκε από τον υπουργό Μεταφορών, για να ενημερωθεί και να συζητήσει. Ωστόσο, δηλώσει ότι «με κανένα τρόπο δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα και δεν θα ενδώσει σε μεθοδεύσεις και “λύσεις” που θα επισύρουν και νέα προβλήματα στον Εθνικό Αερομεταφορέα, στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των παραγωγικών φορέων και κατ’ επέκταση στην οικονομία της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα