Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 10:32

Emporiki Investment Bank: «Η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται και συνεπώς το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να είναι περιορισμένο. Αναμένουμε διατήρηση της πτωτικής τάσης, με τον ΓΔ να κλείνει σε χαμηλότερα επίπεδα».

Proton Χρηματιστηριακή: «Η εγχώρια αγορά είναι πιθανόν να κινηθεί επιφυλακτικά με τον ΟΤΕ να παραμένει στο επίκεντρο. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε υποχώρηση (στα διεθνή χρηματιστήρια) με τους επενδυτές στις ΗΠΑ να αναμένουν τα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Ανακοινώσεις σε επίπεδο μακροοικονομικών μεγεθών όπως η αύξηση του δείκτη των τιμών παραγωγού και παράλληλα εταιρικές ανακοινώσεις όπως οι αρνητικές προβλέψεις πωλήσεων της Target, του κλάδου λιανικών πωλήσεων, επέφεραν πιέσεις στις αγορές των ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν στο σύνολό τους πτωτικά έπειτα από ανακοινώσεις αρνητικών προβλέψεων για επιχειρήσεις τόσο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου όσο και άλλων σημαντικών όπως των τροφίμων και ποτών.

»Η ελληνική αγορά επίσης πραγματοποίησε ζημιές, με την πλειοψηφία των μετοχών να κινείται σε αρνητικά επίπεδα. Μοναδικός κλάδος που διατήρησε κέρδη ήταν ο τραπεζικός, με πρωταγωνιστές την EFG Eurobank και την Εμπορική Τράπεζα. Πιστεύουμε πως μέχρι την Παρασκευή και ενόψει του κλεισίματος ΣΜΕ Νοεμβρίου οι πιέσεις θα συνεχιστούν, χωρίς όμως να αλλάξουν τη θετική εικόνα που έχει αποκτήσει η αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα