Morgan Stanley: Απολύει τουλάχιστον 24 τραπεζίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 10:36

Η Morgan Stanley, η μόνη χρηματιστηριακή φίρμα των ΗΠΑ που θα εμφανίσει χαμηλότερα κέρδη το τρίτο τρίμηνο, θα απολύσει περίπου 24 τραπεζίτες επενδύσεων, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει άμεσα τα σχέδια της φίρμας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Αυτήν την εβδομάδα, η διοίκηση θα ανακοινώσει σε τουλάχιστον 25 διευθυντές ότι η εταιρεία δεν τους χρειάζεται πλέον, σύμφωνα με τον άνθρωπο, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι περικοπές θα επηρεάσουν τους τραπεζίτες στα γραφεία της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο και θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη αναταραχή στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley, από τον Αύγουστο, όταν επικεφαλής παγκοσμίως, ετέθη ο Walid Chammah, 51 ετών. Ο εκπρόσωπος της Morgan Stanley, James Badenhausen, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας John Mack, επιθυμώντας να αυξήσει τα καθαρά κέρδη και την τιμή της μετοχής, ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την απόλυση περισσοτέρων από 1.000 χρηματιστών τον Αύγουστο. Ο Mack, 60 ετών, ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει τα κέρδη της φίρμας μέσα σε μία πενταετία, απήλλαξε πολλά στελέχη από το διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου και του John Schaefer, επικεφαλής της χρηματιστηριακής για μεμονωμένους επενδυτές, καθώς τον επικεφαλής διαχείρισης κεφαλαίων, Mitchell Merin.

H Morgan Stanley, με περισσότερους από 1.000 διευθυντές διεθνώς, ανακοίνωσε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης μείωση 83% των καθαρών της κερδών, αποτέλεσμα του κόστους ύψους 1 δισ. δολ., από τη σχεδιαζόμενη πώληση του τμήματος leasing αεροσκαφών.

Οι μετοχές της Morgan Stanley έχουν υποχωρήσει 0,6% φέτος, υστερώντας της ανόδου 25% του δείκτη Amex Securities Broker/Dealer Index. Χθες, έκλεισαν 44 σεντς χαμηλότερα, στα 55,17 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα