Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 10:44
UPD:10:45
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα μέσα στην εβδομάδα ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να κινούνται με θετικά πρόσημα, καθώς αναμένουν τις αμερικανικές αποφάσεις για τη διαμόρφωση του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, στις 10:37, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,10% στις 6.185 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,87% στις 10.212 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,91% στις 4.590 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,77% στις 358,43 μονάδες.

Βασικός καταλύτες για τις αγορές παγκοσμίως είναι αυτήν την εβδομάδα η απόφαση της Federal Reserve για τη διαμόρφωση του επιτοκίου, το οποίο από το 2009 παραμένει αμετάβλητα στο 0% - 0,25%.

Αν και πολλοί αναλυτές είχαν αποκλείσει την προοπτική μιας άμεσης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, ειδικά μετά την κατάρρευση των κεφαλαιαγορών τον προηγούμενο μήνα, πλέον θεωρούν με τις επιδόσεις της οικονομίας των ΗΠΑ να βελτιώνονται, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την κεντρική αμερικανική τράπεζα να μην αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων μετά από μια δεκαετία.

Στο ταμπλό, η Societe Television Francaise σημειώνει κέρδη 7,5%, μετά το δημοσίευμα της Le Journal du Dimanche που ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση πιθανόν να επανεισάγει τη δυνατότητα διαφημίσεων στην κρατική τηλεόραση. Η Kepler Cheuvreux έδωσε στη μετοχή τη σύσταση buy.

Επίσης, η Telefonica ενισχύεται κατά 1,6%, καθώς έχει διαρρεύσεις ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την πιθανή χρήση του δικτύου της America Movil SAB’s Telesites στο Μεξικό, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα