RWE: Χαμηλότερη η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Το υψηλό κόστος θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη του 2005
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 11:03

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 6%, χαμηλότερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG. Η εταιρεία, ανακοίνωσε, ότι τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης θα περιοριστούν, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους των καυσίμων και της συντήρησης των εργοστασίων της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 270 εκατ. ευρώ (316,2 εκατ. δολ.) από 254 εκατ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας, που εδρεύει στο Εσσεν της Γερμανίας.

Ενδεκα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν ύψους 316 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της RWE υποχώρησαν 94 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 56,89 ευρώ η μία, στις 9:05' π.μ στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο, οι μετοχές της μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 42%, μεγαλύτερη των 17 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Electric Index of European utilities, ο οποίος την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσε άνοδο 22%. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, είναι περίπου 32 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα