Αντιδράσεις για τις αυξήσεις - φωτιά στο Ιντερνετ

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 16:27

Αυξήσεις που φθάνουν έως και 240% στα τέλη πρόσβασης στο Ιnternet ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά ο ΟΤΕ, σε μια περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τη χαμηλή διείσδυση των υπηρεσιών Διαδικτύου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/16/1119957.htm . Την ανάκληση των αυξήσεων ζητάει η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, διαφορετικά, αναφέρει ότι θα καταθέσει συλλογική αγωγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/16/1120259.htm .

Η Ενωση Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ (ΕΕΧΙ) έχει σήμερα «μαύρη Ιστοσελίδα εις μνήμην του ελληνικού Ιντερνετ και του απλού χρήστη».

H ΕΕΧΙ μέσω της νομικής της συμβούλου εξετάζει:

- Αν η κίνηση του ΟΤΕ είναι κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, δεδομένου ότι μόνο από τον ΟΤΕ παρέχεται ο εν λόγω αριθμός 89625, που έχουν όλοι οι ISP στην Ελλάδα.

- Αν η αύξηση αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος.

- Αν μπορεί να γίνει Συλλογική Αγωγή κατά του ΟΤΕ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Χρηστών του Διαδικτύου.

Επιπλέον, δημιουργείται θέμα ειδικά για την Ελληνική Περιφέρεια που δεν καλύπτεται από xDSL συνδέσεις.

Ψηφιακό χάσμα

«Η κυβέρνηση ωθεί προς τη δημιουργία πραγματικού ψηφιακού χάσματος ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δημιουργεί τον κίνδυνο ψηφιακού αποκλεισμού κυρίως για τους Έλληνες πολίτες της περιφέρειας», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ερώτησή της προς τον Πρωθυπουργό η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/16/1120220.htm .

Τις πληροφορίες για πρόθεση του ΟΤΕ να αυξήσει υπέρογκα τα τιμολόγια πρόσβασης στο Ιντερνετ και την αντισυμβατότητα αυτών των πληροφοριών με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για επένδυση στις νέες τεχνολογίες, κλήθηκε να σχολιάσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για φτηνό Ιντερνετ στους φοιτητές και αυτό θα γίνει σύντομα πραγματικότητα» σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Τηλεπικοινωνιών έχει ζητήσει πλέον του ενός έτους «να εναρμονιστούν οι τιμές με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών χωρών και της αγοράς. Η αύξηση πάντως δεν κυμαίνεται στα ποσοστά που έχουν γραφεί σε ορισμένα δημοσιεύματα».

Σε συναφή ερώτηση, ο κ. Ρουσόπουλος εξέφρασε τη «βεβαιότητα» ότι «ο ΟΤΕ θα προσπαθήσει στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δικτύων ευρυζωνικότητας, να βοηθήσει τους πολίτες επεκτείνοντας τα δίκτυά του και προσφέροντας τιμές που θα είναι ανεκτές για το βαλάντιο του Ελληνα πολίτη, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και η Πολιτεία να προχωρήσει μπροστά στη νέα ηλεκτρονική εποχή».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα