Πτώση πωλήσεων αναμένει φέτος η Intracom

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 11:28

Παρά τις κινήσεις για τη στρατηγική επανατοποθέτηση της Intracom, το 2005 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν πτωτική πορεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δεληγιάννης κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης.

Η υστέρηση αυτή, όπως είπε, αποδίδεται κυρίως στην ένταση του ανταγωνισμού στον διεθνή χώρο των τηλεπικοινωνιών και ιδιαίτερα στη χρονική μετακύληση μιας σειράς μεγάλων έργων που αναμένονταν, από το 2005 στο 2006. Ταυτόχρονα συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της χρονιάς, παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων και προσώπων, οι χρόνιες καθυστερήσεις του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, πρόσθεσε ο κ. Δεληγιάννης.

Οι καθυστερήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη διατήρηση σε σχετικά υψηλά επίπεδα της υποδομής της εταιρίας, με στόχο την ανάληψη αυτών των έργων, θα έχει αναπόφευκτες επιπτώσεις τόσο στον κύκλο εργασιών του 2005 όσο και στα αποτελέσματα της χρήσης 2005.

Στόχος της Intracom είναι η αντιστάθμιση της μείωσης των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά με τη δυναμική παρουσία στο εξωτερικό, δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αναμένεται πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών να προέλθει από τις διεθνείς δραστηριότητες, ενώ οι συνολικές υπογραφές νέων συμβάσεων κατά το εννεάμηνο του 2005, σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε 392 εκ. ευρώ με το ποσοστό που αφορά το εξωτερικό να αγγίζει το 58%.

Αναφερόμενος και στις πρόσφατες εξελίξεις, ο κ. Δεληγιάννης τόνισε ότι την τελευταία διετία έχει επισημανθεί η σημασία της σύγκλισης πληροφορικής και επικοινωνιών - ιδιαίτερα μέσω της τεχνολογίας Internet - και τη σπουδαιότητα του να προσφέρει η Intracom ως πάροχος, ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Οι κινήσεις εξαγορών τις οποίες ξεκίνησε η εταιρεία το καλοκαίρι εντάσσονται σε μία συγκροτημένη στρατηγική για το μέλλον - και είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της Intracom σε μία αγορά με τα χαρακτηριστικά της σύγκλισης πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα