TDC: Προσφορά 11,6 δισ. δολ. για την εξαγορά της

Από εταιρείες επενδύσεων, όπως μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 11:35

b>ΠΡΟΣΦΟΡΑ ύψους 11,6 δισ. δολ., για την εξαγορά της, δέχθηκε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Δανίας, TDC A/S, από εταιρείες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της Blackstone Group LP και της Kohlberg Kravis Roberts & Co., σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει την πρόταση, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H KKR με έδρα τη Ν. Υόρκη και η Blackstone συνεργάζονται με την Apax Partners Worldwide LLP, την Permira Advisers Ltd. Και την Providence Equity Partners Inc., για να κάνουν προσφορά εξαγοράς της TDC που εδρεύει στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με τον άνρθωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξ αιτίας του απορρήτου των συνομιλιών. Ο εκπρόσωπος της TDC, Kim Schaumann, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

ι εταιρείες εξαγορών έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες νωρίτερα μέσα στο έτος, να εξαγοράσουν την ιταλική Sind SpA, την ισπανική Amena SA και την αυστριακή Tele.ring Telekom Service GmbH. Και στις τρεις περιπτώσεις, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έκαναν υψηλότερες προσφορές.

Η εκπρόσωπος της Blackstone, Sophia Harrison και η Zoe Watt της KKR αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, όπως και η εκπρόσωπος της Apax, Clare Fancourt και ο Kurt Bjoerklund, συνέταιρος της Permira, καθώς και ο Andrew Cole, εκπρόσωπος της Providence Equity.

Οι μετοχές της TDC σημείωσαν χθες άνοδο 2,8%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών και στις 370,5 κορώνες η μία (58,36 δολ.). Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 60% και τη μεγαλύτερη, μεταξύ των λοιπών 24 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Telecommunication Services.

Νωρίτερα, η είδηση της προσφοράς, για την εξαγορά της δανέζικης εταιρείας, από την ομάδα των εταιρειών επενδύσεων, μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και την εφημερίδα Wall Street Journal.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα