Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Θηλιά για την οικονομία η αύξηση των επιτοκίων".
"'Εκρηξη στα επιτόκια δανεισμού προκαλεί το άλμα που πραγματοποίησε το euribor μετά την προαναγγελία ανόδου των ευρωπαϊκών επιτοκίων από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για απαρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου", γράφει η «Ν».
Η ΑΞΙΑ: "Υπό Επιτροπεία από την ΕΚΤ το ελληνικό τραπεζικό σύστημα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να παρουσιάσουν στην ΕΚΤ λεπτεμέρες business plan για την επιστροφή της ρευστότητας που παρέχει η κεντρική τράπεζα. Μήνα προς μήνα θα παρακολουθεί η ΕΚΤ την υλοποίηση των σχεδίων που θα της υποβάλουν οι τράπεζες".
ΕΞΠΡΕΣ: "Στράγγιξε η οικονομία από πιστώσεις τραπεζών".
Η εφημερίδα γράφει ότι "κατά 1 δισ.ευρώ μειώθηκε το σύνολο των υπολοίπων των πιστώσεων στο τραπεζικό σύστημα κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2011 και διαμορφώθηκε στα 256,7 δισ.ευρώ έναντι 257,7 δισ.ευρώ το τέλος του 2010, εξέλιξη που σηματοδοτεί την επιδείνωση του προβλήματος ρευστότητας στην οικονομία".
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επικίνδυνη φούσκα οι μεταρρυθμίσεις".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μαγική εικόνα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Αμετάβλητο το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. Καμία μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Παραμένουν οι ελάχιστες αμοιβές των δικηγόρων. Στον αέρα χιλιάδες μετατάξεις από ΟΑΣΑ και ΟΣΕ. Κρυφτούλι των ΔΕΚΟ με τον Γ.Παπακωνσταντίνου, που έχει ζητήσει εδώ και 2,5 μήνες τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας. Θρίλερ η καταβολή της πέμπτης δόσης".
ΚΕΡΔΟΣ: "Λιγότερα και ακριβότερα τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "κινδύνους βλέπουν οι αναλυτές από την πιθανή αύξηση των ευρωπαικών επιτοκίων τον Απρίλιο. Για την ελληνική οικονομία ένας νέος κύκλος αύξησης επιτοκίων θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στην πραγματική οικονομία, η οποία σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, και την εκμηδένιση του τραπεζικού δανεισμού ".
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ολες οι αλλαγές στην εκπαίδευση".
Η εφημερίδα σημειώνει "μια μεγάλη αλλαγή περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και γονείς από την επόμενη σχολική χρονιά. Εκατοντάδες δημοτικά γυμνάσια και λύκεια οδηγούνται σε συγχώνευση, αρκετά θα καταργηθούν ενώ θα ιδρυθούν και νέα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διοικητικής αναδιάρθρωσης των μεταπολιτευτικών χρόνων στην εκπαίδευση".