ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ασπίδα προστασίας για τις ελληνικές τράπεζες".
"Ασπίδα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στηρίζοντας την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών που θα δοκιμαστούν από την κρίση, συνιστά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που ιδρύεται μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Το Ταμείο θα έχει κεφάλαιο 10 δισ. ευρώ και θα εντάσσονται σε αυτό υποχρεωτικά οι τράπεζες που δεν καλύπτουν τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις", γράφει η «Ν».
ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο επενδύσεων 16 δισ. σε ΑΠΕ μέχρι και το 2020".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επενδύσεις ύψους 16 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ έως το 2020, που θα αυξήσουν την εγκατεστημένη ισχύ από 4.500MW που είναι σήμερα σε 15.000MW, προβλέπει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην έκθεσή του για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για 20% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο, 20% εξοικονόμηση ενέργειας και 20% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικό Ταμείο εκτάκτου ανάγκης."
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ασπίδα προστασίας 10 δισ. ευρώ αλλά και ιδιαίτερα αυστηρούς όρους θωρακίζεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απέναντι σε πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους κεφαλαιακής επάρκειας. Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ταμείο, που θα συσταθεί έως τα τέλη Ιουνίου, θα διαθέτει αυξημένο ρόλο και λόγο στη λειτουργία των τραπεζών εκείνων που θα ζητήσουν τη συνδρομή του".
ΚΕΡΔΟΣ: "Με νόμο και μικροβελτιώσεις οι ανατροπές στα εργασιακά. Μετατρέπεται σε νομοσχέδιο το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μικροδιευθετήσεις επί της ουσίας των προλεπομένων στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις αλλά και σε μια κίνηση εντυπωσιασμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Η κίνηση "εντυπωσιασμού" , που μελετήθηκε χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου ,είναι να μετατραπεί το Προεδρικό Διάταγμα σε νομοσχέδιο και να ψηφιστεί από τη Βουλή, ώστε να διαθέτει τη "δημοκρατική νομιμοποίηση" που επιβάλλεται και να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις".