Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 08:53
UPD:12:49
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει στη 1 μ.μ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο κ. Βενιζέλος είχε προαναγγείλει πριν από τις τριπλές κάλπες ότι μετά τις εκλογές θα επισκεφθεί τον κ. Παπούλια, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. 

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών το βράδυ της Κυριακής είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει «στο δικό του επίπεδο πρωτοβουλίες αναγκαίες για την εθνική συσπείρωση, πέραν της κυβερνητικής συνεργασίας, τη συστράτευση, αλλά και την προστασία των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών θεσμών και αξιών».

Από την Κυριακή έως και σήμερα μεσολάβησε -τη Δευτέρα- η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Προέδρικο Μέγαρο, όπου ζήτησε από τον κ. Παπούλια προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό

Για «κραυγαλέα αντισυνταγματική και αδιέξοδη γραμμή» έκανε λόγο ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας την ίδια ημέρα στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.  

Υποστήριξε ακόμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το διάβημά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης και με αυτό που έκανε παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε τέλος ότι «η αντικοινοβουλευτική ερμηνεία του Συντάγματος είναι συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα και δείχνει ότι δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειές του».

Αύριο ο Πρωθυπουργός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, Πέμπτη και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα