Συνομιλίες Μπους, Μπλερ για την κρίση Ινδίας, Πακιστάν

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2002 08:53

Τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους είχε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ με θέμα με την περιοδεία του στην Νότιο Ασία, που στόχο έχει να κατασιγάσει την ένταση ανάμεσα στην Ινδία και στο Πακιστάν.

Βρετανός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η συνδιάλεξη των δύο ηγετών διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και περιστράφηκε στις επαφές που είχε χθες ο Μπλερ με τον Ινδό ομόλογό του Ατάλ Μπεχαρί Βατσπαγί, καθώς και με τη συνάντηση που θα έχει απόψε το βράδυ με τον Πακιστανό πρόεδρο, στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ στο Ισλαμαμπάντ. «Η αμερικανική θέση ευθυγραμμίζεται με τη δική μας όσον αφορά τις βασικές αρχές που υποστηρίζει ο πρωθυπουργός μας, και επιβάλλουν όχι βοήθεια στους τρομοκράτες και διάλογο προκειμένου να προωθηθούν τα πράγματα», τόνισε ο Βρετανός εκπρόσωπος.

Η αμερικανική ηγεσία εντός της εβδομάδος εξάλλου θα πρέπει να λάβει την απόφαση εάν θα αποσταλλεί ή όχι ειδικός απεσταλμένος στην Νότιο Ασία, με την ελπίδα να βοηθήσει στην υποβάθμιση της κρίσης ανάμεσα στις δύο χώρες, που η Ουάσινγκτον φοβάται ότι θα κλυδωνίσει ανεπανόρθωτα την απαιτούμενη συσπείρωση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα