F1: Ρόσι, Γκουτιέρες για Sauber

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 19:38
UPD:19:39

Τον Αμερικανό Αλεξάντερ Ρόσι και τον Μεξικανό Εστεμπάν Γκουτιέρες επιβεβαίωσε η Sauber για τις δοκιμές νέων οδηγών, που θα γίνουν στη Χέρεθ το Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή της στο γκριντ του 2010.

Ο Ρόσι δήλωσε ότι θα κρατήσει την εμπειρία από τα τεστ αυτά, ενώ ο Γκουτιέρες τόνισε ότι αυτά θα εκπληρώσουν ένα μέρος των ονείρων του.

Μπορεί η Sauber να μην έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο γκριντ του 2010, τη στιγμή που είναι στον... αέρα και η εξαγορά της από την Qadbak, όμως η ελβετική ομάδα θα λάβει μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών, που θα λάβουν χώρα στη Χέρεθ τον επόμενο μήνα. Έτσι, επιβεβαίωσε τους οδηγούς που θα λάβουν μέρος σε αυτές και αυτοί θα είναι οι Αλεξάντερ Ρόσι και Εστεμπάν Γκουτιέρες. Ο πρώτος θα κρατήσει την εμπειρία από το γεγονός αυτό, όπως τόνισε σε δηλώσεις του.

«Παίρνω την ευκαιρία να παρουσιάσω τον εαυτό μου σαν έναν οδηγό σε επίπεδο Formula1. Αισθάνομαι πολύ ευτυχής και οι στόχοι μου για τις δοκιμές είναι να έχω φανταστική απόδοση, ενώ θα πάρω όλη την εμπειρία. Υπάρχει μια αυξανόμενη λίστα ανθρώπων που με βοήθησε να φτάσω εκεί που είμαι σήμερα. Αυτή είναι μια προσπάθεια της ομάδας και είμαι πολύ χαρούμενος για την υποστήριξη», είπε ο Αμερικανός. Από τη μεριά του ο Γκουτιέρες εκπληρεί ένα μέρος των ονείρων του.

«Έχουμε κάνει όλες τις προσπάθειές μας στις προετοιμασίες γι' αυτή την ευκαιρία που θα μου δώσει μια εικόνα για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Η ευκαιρία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της Formula1 είναι η εκπλήρωση ενός μέρους των ονείρων μου. Νιώθω ικανοποιημένος και θα χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία για να μάθω τον επαγγελματισμό μιας ομάδας της Formula1.

Αυτό θα με βοηθήσει να βρω τις πτυχές που πρέπει να δουλέψω περισσότερο. Αυτές οι δοκιμές είναι το επίτευγμα πολλών ανθρώπων που με στήριξαν. Είναι επίσης μια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, το Μεξικό. Θα κάνω το καλύτερο», ανέφερε ο Μεξικανός. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόσι έχει αγωνιστεί στη Formula BMW και στο GP2 Series, ενώ ο Γκουτιέρες κέρδισε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Formula BMW το 2008.

Πηγή: www.gazzetta.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα