Σούπερ Λίγκα: Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 22:42
UPD:23:41
AΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ

Πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Ηρακλής ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 και επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το γκολ του Κώστα Μήτρoγλου στο 59ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες, όμως με αντεπίθεση διαρκείας οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάρα στο 79' και επτά λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Βέλλιο για να πάρουν τη νίκη.

Η νίκη αυτή ήταν η απόλυτη δικαίωση για τον προπονητή του γηραιού, Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος μετά το 0-1 ρίσκαρε αλλάζοντας το σχήμα της ομάδας του στο επιθετικογεννές 4-4-2 σε διάταξη ρόμβου.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και παρότι στο πρώτο μέρος το παιχνίδι φαινόταν ισορροπημένο από πλευρά φάσεων, η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ των ερυθρόλευκων.

Έτσι, όταν δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Μήτρογλου με πολύ όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Ελευθερόπουλου και στη συνέχεια στα δίχτυα του, το σκορ έμοιαζε να αντικατοπτρίζει αυτή την υπεροχή των φιλοξενούμενων.

Οι οδηγίες, όμως, και οι αλλαγές του Ουζουνίδη έδωσαν αμέσως τον έλεγχο του ματς στον Ηρακλή, ο οποίος πριν ισοφαρίσει προειδοποίησε τρεις φορές την άμυνα του Ολυμπιακού.

Την τέταρτη ο Μάρα βρήκε με εκπληκτική κάθετη πάσα τον Σολτάνι με τον Γαλλοαλγερινό να ξεφεύγει πίσω από την άμυνα των ερυθρόλευκων και να ανατρέπεται από τον Νικοπολίδη. Την εσχάτη των ποινών, που έδωσε ο διαιτητής Γιώργος Σταθόπουλος, ανέλαβε να εκτελέσει ο Μάρα, ο οποίος από τα 11 βήματα δεν λάθεψε.

Παρότι θα περίμενε κανείς ο Ολυμπιακός να βγει και πάλι μπροστά, ο Ηρακλής ήταν αυτός που συνέχισε να πιέζει και στο 86' δικαιώθηκε.

Σε μια βαθιά μπαλιά ο Σολτάνι κοντρόλαρε έξοχα και άφησε άγαλμα τον Μοδεστό που πήγε να πέσει απάνω του για να τον σταματήσει. Απέναντι από τον Νικοπολίδη έκοψε στον Βέλλιο και εκείνος δεν είχε πρόβλημα μπροστά από το κενό τέρμα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το τελικό 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον ίδιο, τους συμπαίκτες του και τους φίλους της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου (62' Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς.

Ολυμπιακός (Eρνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Τοροσίδης, Ουρτάδο (46' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Μήτρογλου (61' Πάντελιτς)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα