Η αλ-Κάιντα πίσω από τις απαγωγές στην Αφρική

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 05:53

Το σκέλος της αλ-Κάιντα στη Βόρεια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή ενός Καναδού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, του βοηθού του και τεσσάρων δυτικών τουριστών στη Δυτική Αφρική από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Ο ισχυρισμός της αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες αξιωματούχων από τη Νιγηρία και το Μαλί, οι οποίοι υποστήριζαν ότι «τρομοκράτες» ευθύνονται για τις απαγωγές που σημειώθηκαν το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

«Είμαστε ευτυχείς που φέραμε καλά νέα στο Ισλαμικό μας Έθνος με την επιτυχία των μουζαχεντίν που πραγματοποίησαν δύο ποιοτικές επιχειρήσεις στη Νιγηρία», δήλωσε εκπρόσωπος της αλ-Κάιντα του Μαγρεμπ σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το Αλ Τζαζίρα.

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι ένοπλοι «έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίσουν τους έξι αιχμαλώτους τους με βάση τον Ισλαμικό νόμο (σαρία)- προφανής απειλή ότι οι όμηροι μπορεί να εκτελεστούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους- και πρόσθεσε ότι η οργάνωση σύντομα θα διατυπώσει τα αίτημα της για την απελευθέρωση των ομήρων».

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι οι δράστες της απαγωγής του Καναδού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών Ρόμπερτ Φόουλερ και του βοηθού του Λουί Γκι είναι «τρομοκράτες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα