Πρωτοβουλία της Βουλής για μείωση των ελαστικών της δαπανών

Συνάντηση Γ. Παπαθανασίου - Δ. Σιούφα
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 14:27

Tην πρωτοβουλία της Βουλής να προχωρήσει στη μείωση των ελαστικών της δαπανών το 2009 γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Σιούφας ανέφερε πως η Βουλή συμμετέχει αυτοβούλως στην πολιτική της κυβέρνησης για περιστολή των ελαστικών δαπανών του δημόσιου και του ευρύτερα δημόσιου τομέα, μειώνοντας τις σχετικές δαπάνες του κοινοβουλίου κατά 10%.

Δηλώσεις Δ. Σιούφα - Γ. Παπαθανασίου

Δηλώσεις Δ. Σιούφα - Γ. Παπαθανασίου

Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε ακόμη ότι η Βουλή ζήτησε και έλαβε για το 2009 τη χαμηλότερη αύξηση πιστώσεων (4,9%) σε σχέση με όλα τα υπουργεία, με εξαίρεση του υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, ενώ επέστρεψε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, από τον περσινό προϋπολογισμό της, το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Βουλή δίνει «ένα εξαιρετικά καλό παράδειγμα» το οποίο, όπως ανέφερε, θα ακολουθήσουν όλοι.

Η κίνηση της Βουλής αποτελεί «σημαντική συμβολή στη συνολική προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι σε μια εξαιρετική δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία πρέπει το δημόσιο πρώτα να δώσει το παράδειγμα, να βάλει τάξη στις δαπάνες, να μειώσει τη σπατάλη, όπου υπάρχει, και με τα χρήματα, που θα εξοικονομήσει, να βοηθήσει τις κοινωνικές ομάδες, που έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα