Επικράτηση Μακ Κέην στη Φλόριντα

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 10:13
UPD:10:24

Μετά από σκληρή μάχη, ο Τζων Μακ Κέην κατάφερε να αποσπάσει τελικά τη νίκη στη Φλόριντα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Μακ Κέην, γερουσιαστής της Αριζόνα, κέρδισε μετά από μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Σύμφωνα με προβλέψεις του CNN, αναμένεται να πάρει και τους 57 εκλέκτορες που κρίνονταν στη Φλόριντα. Ο βετεράνος του Βιετνάμ οδηγεί πλέον την κούρσα, που πάντως δεν αναμένεται να κριθεί ως τουλάχιστον τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», την 5η Φεβρουαρίου, όταν 21 πολιτείες θα επιλέξουν σε ποιον θα δώσουν το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η νίκη του Μακ Κέην θέτει εν αμφιβόλω τη συνέχιση της εκστρατείας του Τζουλιάνι, o οποίος πάντως αντιμετώπισε με χιούμορ την ήττα.

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε εύκολα στη Φλόριντα, όπου δεν επετράπη να διεξαχθεί προεκλογική εκστρατεία, λόγω διενέξεων ανάμεσα στην ομοσπονδιακή και την πολιτειακή επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος. Η νίκη της θεωρείται περισσότερο συμβολική, και στην ομιλία της στο Ντέηβι, ήταν αρκετά συγκρατημένη στις ευχαριστίες της προς τους ψηφοφόρους στην πολιτεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα