Απάντηση Βουλγαράκη για την ερώτηση σχετικά με διαγωνισμό της ΕΥΠ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 18:55

Στην ενέργεια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με διαγωνισμό της ΕΥΠ, απάντησε από τη Ν. Κορέα όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκης, κάνοντας λόγο για «χρησιμοποίηση αθροίσματος ψευδών και ερωτήσεων που ήδη έχουν απαντηθεί».

Όπως είπε ο υπουργός, η ερώτηση στηρίζεται στην παραποίηση ή στην απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων και υπουγράμμισε ότι τα αληθινά περιστατικά έχουν ως εξής:

«1. Η ΕΥΠ πραγματοποίησε διαγωνισμό για την προμήθεια συστήματος νόμιμης επισύνδεσης.

2. Η ιεραρχία για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος ζήτησε να μην υπάρξει αποκλεισμός από την διαγωνιστική διαδικασία κανενός ενδιαφερομένου.

3. Η πρόταση της SIEMENS απορρίφθηκε ως ακριβότερη, εντός εικοσαημέρου από την υποβολή της.

4. Η απόρριψη συντελέστηκε 25 ημέρες νωρίτερα από το δημοσίευμα που δήθεν οδήγησε στον αποκλεισμό της SIEMENS.»

«Κατόπιν όλων αυτών -τονίζει ο κ. Βουλγαράκης- είναι προφανής ο πανικός αλλά και οι μέθοδοι που μετέρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο συμψηφισμού. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, διατυπώνει τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεθόδευση σε διαγωνισμό με την κατάθεση οικονομικής πρότασης κατά 400% ακριβότερης!», υπογραμμίζει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και καταλήγει:

«Είναι σαφές ότι για το ΠΑΣΟΚ "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" και ότι η λάσπη επιστρέφεται σε όσους κρίνουν, εξ ιδίων, τα αλλότρια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα