Π.Ευθυμίου : Ο κ.Καραμανλής παρουσιάζει το έργο του ΠΑΣΟΚ ως δικό του

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007 19:28
UPD:19:30

Το νέο κτίριο του υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, με αφορμή όσα ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του υπουργείου.

«Προκαλεί απορία αλλά και θλίψη η σημερινή ομιλία του κ. πρωθυπουργού στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Υπουργείου Παιδείας, όταν δηλώνει ότι το νέο κτίριο "είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα αποτελεσματικής, υπεύθυνης αξιοποίησης της ολυμπιακής κληρονομιάς"», παρατηρεί ο κ.Ευθυμίου και προσθέτει: «Δεν φρόντισε κανείς να ενημερώσει τον κ. πρωθυπουργό ότι δεν βρήκε κάποια "κληρονομιά" της οποίας έκανε δήθεν καλή χρήση, αλλά επισκέφθηκε ένα έργο που, εξαρχής, εμπεριείχε την ολυμπιακή και την μετέπειτα χρήση του;

Όπως υπογράμμισε ο κ.Ευθυμίου το νέο κτίριο του υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά από εισήγηση του ιδίου, τότε υπουργού Παιδείας, το φθινόπωρο του 2001.

«Κανείς δεν φρόντισε να ενημερώσει τον κ. Καραμανλή ότι το έργο αυτό ήταν ενταγμένο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα αποκέντρωσης των Υπουργείων ώστε να τον αφήσουν να λέει: "είναι το πρώτο βήμα της υλοποίησης του γενικότερου σχεδιασμού για αποκέντρωση των δημόσιων υπηρεσιών, με την μεταστέγαση των Υπουργείων έξω από το ιδιαίτερα βεβαρυμμένο κέντρο της Αθήνας". Αυτή είναι η μόνη και αναντίρρητη αλήθεια για το νέο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, που αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

«Μάλλον ο κ. Καραμανλής, όταν έλεγε όλα αυτά γνώριζε την αλήθεια. Αν όμως την αναγνώριζε κιόλας, θα έπρεπε να παραδεχθεί την πικρή πραγματικότητα ότι οι μόνες θετικές καταγραφές που έχει να παρουσιάσει είναι ό, τι κληρονόμησε από το έργο του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρεί τώρα, άτεχνα και απελπισμένα, να παρουσιάσει ως δικό του».

Σχολιάζοντας εξάλλου τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/20/1348092.htm , ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως ο κ.Αντώναρος «ξεχνά ότι η κυβέρνηση του επί 3,5 χρόνια, το μόνο που έχει καταφέρει είναι η επιδείνωση της θέσης της χώρας και του Έλληνα πολίτη στην Οικονομία, στην Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, την Ασφάλιση»

«Την ίδια ώρα που οι πολίτες συνθλίβονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, οι «κουμπάροι», και οι κάθε λογής «ημέτεροι» της νεοδημοκρατικής εξουσίας εμπλέκονται στις πιο απωθητικές υποθέσεις διαφθοράς, με κορυφαία - και όχι τελευταία - την υπόθεση των ομολόγων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να εξηγήσει όλα αυτά, αντί να τυμβωρυχεί στο παρελθόν σε μια μάταιη προσπάθεια αποπροσανατολισμού», παρατήρησε ο κ.Ευθυμίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα