Πελόζι προς Ρεπουμπλικανούς: «Σταματήστε το τσίρκο»

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 20:27
UPD:23:11
REUTERS/HANNAH MCKAY

«Σταματήστε το τσίρκο και ξεκινήστε να εργάζεστε για αυτό που έχει πραγματικά σημασία για τον αμερικανικό λαό». Αυτό δήλωσε η πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόσι και κάλεσε τους Ρεπουμπλικανικούς βουλευτές να αποδεχθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Capitol Hill σήμερα, η κεντρική ομιλήτρια των Δημοκρατικών τόνισε την ανάγκη να εγκριθεί ένα άλλο νομοσχέδιο για την οικονομική ανακούφιση της χώρας εξαιτίας της πανδημίας. 

Το αδιέξοδο του Κογκρέσου για το πακέτο μέτρων για τον COVID-19 συνεχίζεται, και η Πελόζι προειδοποιεί ότι «το σπίτι έχει πάρει φωτιά» (σ.σ. The House, η Βουλή των Αντιπροσώπων).

 Κορυφαίοι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. ζήτησαν την Πέμπτη νέες διαπραγματεύσεις για πρόταση ενίσχυσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν αμέσως την προσέγγισή τους ως υπερβολικά δαπανηρή, συνεχίζοντας ένα αδιέξοδο που κρατά μήνες.

Η Νάνσι Πελόζι και ο ηγέτης της Γερουσίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ σημείωσαν μια σειρά από ζοφερά δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση του κορωναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με οκτώ συνεχόμενες ημέρες να καταγράφονται πάνω από 100.000 καθημερινά. «Είναι σαν να καίγεται το σπίτι και απλώς αρνούνται να ρίξουν νερό πάνω του», είπε η Πελόζι για τους Ρεπουμπλικάνους.

Μαζί με τον Σούμερ δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι η νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν ενίσχυσε τη Δημοκρατική δύναμη, η οποία πρόκειται να δαπανήσει τουλάχιστον 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για έναν άλλο γύρο βοήθειας, επιπλέον των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε το Κογκρέσο από την έναρξη της πανδημίας. 

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Ρεπουμπλικανός Μιτς Μακόνελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ένα διάδρομο λίγα λεπτά αργότερα, είπε ότι προτιμούσε προηγούμενες προτάσεις των Δημοκρατικών στο εύρος των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τις οποίες είπε ότι θα στοχεύουν στα «εναπομένοντα προβλήματα». Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσιν, ο οποίος διαπραγματεύτηκε με την Πελόζι για αρκετές εβδομάδες νωρίτερα το φθινόπωρο, θα συναντηθεί σήμερα με τον Τραμπ.

naftemporki.gr με πληροφορίες από Reuters & Guardian.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα