Στα χέρια της Χεζμπολάχ δύο ισραηλινοί στρατιώτες

Αντίποινα του ισραηλινού στρατού
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 11:51
UPD:11:56

ANTAΡTEΣ της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ συνέλαβαν δυο ισραηλινούς στρατιώτες, μετέδωσε η τηλεόραση της Χεζμπολάχ.

Λιβανικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι αμέσως μετά ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν σε αντίποινα γέφυρα στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λιβάνου, οι δυο στρατιώτες συνελήφθησαν σε λιβανέζικο έδαφος κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και συγκεκριμένα στην περιοχή Αϊτα αλ-Σάαμπ, όπου το πρωί διείσδυσε ισραηλινή στρατιωτική μονάδα.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ για τη σύλληψη των δυο ισραηλινών στρατιωτών, ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο νότιο Λίβανο. Η γέφυρα αυτή η οποία συνδέει την Τύρο με τη Ναμπατίγια καταστράφηκε. Πληροφορίες για θύματα δεν υπάρχουν.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την πρόθεσή της για ανταλλαγή των δυο ισραηλινών στρατιωτών που κρατά με «αιχμαλώτους και κρατουμένους» στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αγνοείται η τύχη δυο στρατιωτών του στα σύνορα με το Λίβανο, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10. «Δεν επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι έχουν απαχθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα