Επίθεση Παπανδρέου με φόντο τις πυρκαγιές

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 14:56
UPD:16:00

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι η σκέψη μας είναι κοντά στους χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένους επισκέπτες που βιώνουν μια πραγματική τραγωδία λόγω των πυρκαγιών στη Χαλκιδική, τη Μάνη και την Αρκαδία, και πρόσθεσε, ότι η ελληνική οικογένεια έζησε ένα καυτό καλοκαίρι ακρίβειας και ήρθαν και οι πραγματικές πυρκαγιές για να αποδείξουν ότι η δεξιά επανίδρυση του κράτους ήταν η διάλυση του κράτους.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ζήτησε την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν, για ανεπάρκεια, για λάθος εκτίμηση της κατάστασης, για καθυστέρηση στην αντίδραση, για έλλειψη συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών, για απαράδεκτη διαχείριση του αεροπορικού στόλου, για κακό προγραμματισμό της συντήρησης των αεροσκαφών και για έλλειψη επαρκούς διασποράς των αεροσκαφών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, ότι υπάρχουν αδυναμίες στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω του κομματισμού, της αποστρατείας άξιων στελεχών με κομματικά κριτήρια και της προαγωγής ημετέρων χωρίς προσόντα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι άφαντος, διότι είναι ένας πρωθυπουργός που φοβάται τα δύσκολα και επισήμανε επίσης ότι η οικολογική καταστροφή στέλνει και ένα μήνυμα ενόψει των αναθεώρησης του Συντάγματος, το οποίο είναι «όχι» στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι εν μέσω καλοκαιριού η κυβέρνηση «λειτούργησε ως διαρρήκτης» επιβάλλοντας νέους φόρους στα κινητά, τα καύσιμα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ αδυνατεί να συνομιλήσει με τους κοινωνικούς φορείς. Επισήμανε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορά την ανάπτυξη με δίκαιη ανακατανομή και επανέφερε την πρότασή του για την απόδοση του επιδόματος θέρμανσης.

«Είναι μία ακόμη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να καλύψει την ανυπαρξία του τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στο εσωκομματικό πεδίο. Σε κάθε περίπτωση οι ύβρεις του επιστρέφονται όλες», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε «ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δυστυχώς έχει χάσει κάθε μέτρο. Και αυτό γίνεται στη χώρα του παν μέτρον άριστον και του γνώθι σ' αυτόν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα