Δεν κόστισα ούτε ένα ευρώ, υποστηρίζει με άρθρο του ο Γ. Βαρουφάκης

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 19:07
UPD:19:11
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Γιάνης Βαρουφάκης (φωτ. αρχείου), αναφέρει ότι δεν ήταν υπεύθυνος για κάποιου είδους επιστροφή της χώρας στην ύφεση, καθώς θεωρεί ότι η οικονομία δεν βγήκε ποτέ από αυτήν, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Την άποψη ότι η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφέρει ότι δεν ήταν υπεύθυνος για κάποιου είδους επιστροφή της χώρας στην ύφεση, καθώς θεωρεί ότι η οικονομία δεν βγήκε ποτέ από αυτήν, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Αν μη τι άλλο, η ύφεση των εισοδημάτων παρέμεινε σταθερή, την ώρα που οι τιμές υποχωρούσαν πιο γοργά, τα χρέη αυξάνονταν και η χώρα βούλιαζε όλο και πιο πολύ», επισημαίνει, ενώ κατηγορεί την τρόικα ότι επί υπουργίας του συνέχιζε να λειτουργεί βάσει αποικιοκρατιών συμφωνιών που έκανε με προηγούμενες κυβερνήσεις, «με τον φορολογούμενο να δανείζεται υπέρ των τραπεζών, αλλά με τον έλεγχο σταθερά στα χέρια της τρόικας και των τραπεζιτών»

Για τις ευθύνες που του αποδίδονται, εξάλλου, για το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχων κεφαλαίων, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι αυτές έκλεισαν επειδή το Eurogroup της 27ης Ιουνίου αποφάσισε να τιμωρήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον γενναίο επειδή, αντί να υπογράψει μια «απολύτως μη βιώσιμη συμφωνία που προσπάθησαν να μας επιβάλουν στο αμέσως προηγούμενο Eurogroup της 25ης Ιουνίου, αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη γνώμη του ελληνικού λαού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα