Τι προβλέπει η τροπολογία για τη νέα Ολυμπιακή

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 17:25

Τη σύσταση μιας νέας αεροπορικής εταιρείας από μηδενική βάση προβλέπει τροπολογία που κατατίθεται σήμερα, 18/11/2005, στη Βουλή από τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Ανάπτυξης.

Σκοπός, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, είναι η εξασφάλιση των ευρύτερων εθνικών συμφερόντων, η εγγύηση για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και η ικανοποίηση των αναγκών των νησιών, μέσω μιας βιώσιμης εταιρείας, σύμφωνης με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής, εκτός του ελληνικού δημοσίου, μπορούν να συμμετέχουν απεριορίστως, είτε εξ αρχής είτε στη συνέχεια, ημεδαπά ή αλλοδαπά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοοικονομικοί οίκοι της ημεδαπής ή αλλοδαπής και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού. Επίσης, επιτρέπεται η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι δύνανται να αποκτούν την πλειοψηφία των μετοχών και την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας της.

Η εταιρεία αυτή δεν θα ανήκει στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα λειτουργεί κατά τις διατάξεις του ιδιωτικού δικαίου και θα διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα