Aνοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου

Καθώς ο καιρός επιδεινώνεται και η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικό υστερεί
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 07:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι ο πιο κρύος καιρός, θα αυξήσει τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης και οι ζημιές στις εγκαταστάσεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό δεν θα επισκευαστούν τόσο γρήγορα, ώστε να αντιμετωπιστεί η ζήτηση.

Η κατανάλωση καυσίμων θέρμανσης στη Βοστώνη και το Μπάφαλο της Ν. Υόρκης, θα είναι μεγαλύτερη από το φυσιολογικό αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη της Meteorlogix LLC.

Η ημερήσια παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικό είχε την περασμένη εβδομάδα τη χαμηλότερη άνοδο μέσα σε οκτώ εβδομάδες κα παραμένει 47% χαμηλότερο από το φυσιολογικό μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους τυφώνες «Katrina» και «Rita», σύμφωνα με το Minerals Management Service των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 58 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 57,79 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:02' μ.μ. στη Σιγκαπούρη, διαπραγματεύθηκε στα 57,65 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του μαύρου χρυσού βρίσκονται 19% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα συμβόλαια του Ιανουαρίου σημείωσαν άνοδο 6 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 57,21 δολ. το βαρέλι στις 18 Νοεμβρίου. Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, τα οποία έληξαν εκείνη την ημέρα, υποχώρησαν 20 σεντς, φθάνοντας στα 56,14 δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο της 15ης Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα