Ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του γιεν

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 10:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος εν μέσω προσδοκιών για νέες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Θετικά επηρεάζει το δολάριο και η εκτίμηση ότι ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών του Conference Board αυξήθηκε κατά 0,9% τον Οκτώβριο. Η σχετική ανακοίνωση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

«Κάθε νέο θετικό στοιχείο για την αμερικανική οικονομία θα ενισχύσει τις προσδοκίες για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο ενίσχυσης του δολαρίου», δήλωσε στο Bloomberg ο Hidehiko Inamura, στέλεχος της Citigroup στο Τόκιο.

Από την άλλη πλευρά, η ιαπωνική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα της χώρας η ιαπωνική κυβέρνηση καλώντας τη να συμβάλει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και να μην εγκαταλείψει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 09:39 ώρα Ελλάδος, το δολάριο ισοδυναμούσε με 119,29 γιεν από 119 γιεν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,17770 δολάρια έναντι 1,1775 δολαρίων την Παρασκευή.

Το ενιαίο νόμισμα κατέγραψε αξιόλογη άνοδο την Παρασκευή ύστερα από το ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων την 1η Δεκεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/19/1121258.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα