Cadbury: Πουλά το ευρωπαϊκό τμήμα ποτών στην Blackstone

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 13:48

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την πώληση του ευρωπαϊκού τμήματος αναψυκτικών, σε μία κοινοπραξία εταιρειών, με επικεφαλής την Group και την Lion Capital LLP, προχώρησε η Cadbury Schweppes Plc, η παραγωγός του Dr Pepper και της τσίχλας Trident, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αγορά ποτών των ΗΠΑ και στη διεθνή αγορά γλυκών.

Η κοινοπραξία αγοράζει το τμήμα, στου οποία τα σήματα περιλαμβάνεται το Orangina και το Schweppes, αντί του ποσού του 1,85 δισ. ευρώ (2,2 δισ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Cadbury, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών στον κόσμο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο τμήμα ζαχαροπλαστικής και στην αγορά ποτών των ΗΠΑ, που αυξάνεται ταχύτερα. Η εταιρεία, δαπανά περισσότερα σε νέα αναψυκτικά και διαφημίσεις στις ΗΠΑ, προκειμένου να ανταγωνιστεί στις ΗΠΑ την Coca-Cola Co. και την PepsiCo Inc. Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις του ευρωπαϊκού τμήματος της εταιρείας, μειώθηκαν 1%, ενώ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 5%.

Οι μετοχές της Cadbury σημείωναν άνοδο 0,5 πένες, φθάνοντας στις 568 πένες ανά μετοχή στις 12:24' μ.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 17%, υπερβαίνοντας την άνοδο 1,8% των 42 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Food Index.

Σύμβουλος της εταιρείας για την πώληση, είναι η Goldman Sachs Group Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα