«Ασκήσεις ισορροπίας» στο Χ.Α.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 15:51
UPD:15:52
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Απόλυτα εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, ακολουθώντας πιστά τη διακύμανσή τους.

Ειδικότερα, στις 15:51, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,02% στις 621,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,06% στις 180,95 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,46% στις 199,76 μονάδες.

Για ακόμη μία ημέρα το Χ.Α. δείχνει να ακολουθεί την τάση στην Ευρώπη, καθώς τα επίπεδα του τζίρου αφήνουν μεγάλα περιθώρια μεταβλητότητας. Άλλωστε, με τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που εξακολουθούν να υφίστανται οι εγχώριοι επενδυτές, οι ξένοι δείχνουν να κυριαρχούν στο βιβλίο των εντολών από την επανέναρξη των συναλλαγών τον Αύγουστο. Και οι ξένοι παραδοσιακά συνδέουν την στρατηγική τους με την πορεία των μεγάλων αγορών.

Μετά από σχεδόν πεντέμισι ώρες συνεδρίασης, ο τζίρος παραμένει κάτω από τα... 10 εκατ. ευρώ, επίπεδα που είναι χαμηλότερα ακόμη και από τις «ουδέτερες» εβδομάδες του Αυγούστου. Οι εγχώριοι αναλυτές αποδίδουν την εικόνα αυτή αφενός στην απουσία κινήσεων από ελληνικούς κωδικούς και αφετέρου στην δραματική υποχώρηση των αποτιμήσεων των μετοχών.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία ενισχύεται κατά 4,94%, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Μυτιληναίο και Τιτάν.Κέρδη άνω του 1% για Grivalia, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ και ΟΛΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ.

Αντίθετα, Eurobank (-5,41%), Πειραιώς (-2,44%) και ΟΤΕ (-2,12%) ασκούν πιέσεις στον δείκτη, απορροφώντας μεγάλο μέρος της ισχνής συναλλακτικής δραστηριότητας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα