Χ.Α.: Στηρίζει το θετικό πρόσημο η Alpha Bank

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 13:57
UPD:14:05
Nikos Libertas / SOOC

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με τον τζίρο όμως να μένει σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα αποτυπώνοντας τον χαμηλό ρυθμό συναλλαγών και την απουσία των traders.

Ειδικότερα, στις 13:58, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,58% στις 625,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 6,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,77% στις 182,45 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,04% στις 204,79 μονάδες.

Μετά από σχεδόν τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης, ο τζίρος παραμένει κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ, επίπεδα που είναι χαμηλότερα ακόμη και από τις «ουδέτερες» εβδομάδες του Αυγούστου. Οι εγχώριοι αναλυτές αποδίδουν την εικόνα αυτή αφενός στην απουσία κινήσεων από ελληνικούς κωδικούς και αφετέρου στην δραματική υποχώρηση των αποτιμήσεων των μετοχών.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο έχει τεθεί ο προβληματισμός για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος λόγω των εκλογών. Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, με τις νέες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πλέον για τέλη Νοεμβρίου.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία ενισχύεται κατά 7,41%. Κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι Μυτιληναίος, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, Grivalia, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, Εθνική και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,36% καταγράφει η Λαμδα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΤΕ, Folli Follie, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα