Nokia, Motorola: Mεγαλύτερο μερίδιο στις αναδυόμενες αγορές

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 10:22

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μερίδιο αγοράς απέσπασαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης Nokia Oyj και Motorola Inc., οι δύο μεγαλύτερες εταιρείας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, καθώς πούλησαν περισσότερα τηλέφωνα στις αναδυόμενες αγορές, διευρύνοντας την ηγετική τους θέση, έναντι των άλλων μικρότερων ανταγωνιστριών.

Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της Nokia αυξήθηκε στο 32,6% το τρίτο τρίμηνο από 31,9% κατά το προηγούμενο τρίμηνο και 31% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών Gartner Inc. Το μερίδιο της Motorola αυξήθηκε στο 18,7% από 17,9% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο.

Και οι δύο εταιρείες κερδίζουν μερίδιο αγοράς από τις ανταγωνίστριές τους Samsung Electronics Co., Sony Ericsson Mobile Communications Ltd. και LG Electronics Inc., καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές. Επίσης οι εταιρείες προσθέτουν χαρακτηριστικά στα τηλέφωνά τους, όπως φωτογραφικές μηχανές και συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, για να προσελκύσουν τους αγοραστές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και να αντισταθμίσουν την επίδραση της μείωσης των τιμών.

Διεθνώς, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν 7,8% το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Gartner. Η τελευταία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις κινητών παγκοσμίως στα 810 εκατ. τηλέφωνα το 2005 έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για πωλήσεις 779 εκατ. κινητών. Το 2004 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 674 εκατ. κινητά και το 2003 σε 520 εκατ. κινητά τηλέφωνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα