Rhodia: 604 εκατ. ευρώ από την προσφορά δικαιωμάτων

Με στόχο τη μείωση του χρέους
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 10:29

ΠΟΣΟΝ 604 εκατ. ευρώ (708 εκατ. δολ.) σχεδιάζει να αντλήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εξειδικευμένων χημικών της Γαλλίας, Rhodia SA, σε προσφορά δικαιωμάτων, προκειμένου να μειώσει το χρέος της και να χρηματοδοτήσει τα έργα βιομηχανικής ανάπτυξης.

Η Rhodia, σχεδιάζει να πουλήσει 549.134.383 νέες προνομιούχες μετοχές, στους υπάρχοντες μετόχους. Οι μέτοχοι θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε επτά νέες μετοχές με τιμή το 1,10 ευρώ η μία, για κάθε μία μετοχή που κατέχουν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία, προχώρησε στη μείωση περισσότερων των 1.600 θέσεων εργασίας, έκλεισε εργοστάσια και πούλησε δραστηριότητες, καθώς ανταγωνίζεται την Degussa AG και την Clariant AG, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείας παραγωγής εξειδικευμένων χημικών στον κόσμο. Η Rhodia σχεδιάζει να εμφανίσει κέρδη το επόμενο έτος. Το τρίτο τρίμηνο, μείωσε το χρέος της κατά 113 εκατ ευρώ, στα 2,53 δισ. ευρώ.

Την προσφορά δικαιωμάτων διαχειρίζεται κοινοπραξία τραπεζών με επικεφαλής της BNP Paribas και την Credit Suisse First Boston, ενώ η CALYON και η HSBC, λειτουργούν από κοινού ως αναπληρωτές ανάδοχοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα