Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 10:42

Emporiki Investment Bank: «Επιφυλακτικότητα αναμένουμε να επικρατήσει σήμερα με το γενικό δείκτη να προσπαθεί να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα έπειτα από τις ρευστοποιήσεις για αποκομιδή κερδών που επικράτησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε χθες ζημιές κυρίως από πιέσεις στις εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης. Καθοριστικό ρόλο συνετέλεσε η απόφαση του ΟΤΕ για μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2005 και ταυτόχρονα αποτέλεσε ευκαιρία για ρευστοποιήσεις και αποκομίσεις κερδών μετά την άνοδο που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Για σήμερα πιστεύουμε πως θα δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την αγορά».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χθες πτώση 0,77%. Οι ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες των μετοχών ήταν έντονες αφού η αγορά έφθασε σε νέο υψηλό πενταετίας την Παρασκευή... Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα για το εννιάμηνο, ελαφρά καλύτερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς.

»Αν και δεν αποκλείουμε μερικές διορθωτικές κινήσεις όπως αυτή της χθεσινής συνεδρίασης, πιστεύουμε ότι οι εκτιμήσεις για ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα από αρκετές εταιρείες που δημοσιεύουν τις οικονομικές τους καταστάσεις αυτή την εβδομάδα θα δώσουν την απαιτούμενη υποστήριξη στην αγορά, προκειμένου να διατηρηθούν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα