Ευρωζώνη: Αμετάβλητος στο 0,2% ο πληθωρισμός

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 16:29
UPD:16:32
EPA/BORIS ROESSLER

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη και ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει τις νέες προβλέψεις της τράπεζας για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Σταθερός στο 0,2% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, υπογραμμίζοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στην επιδίωξή της να τον αυξήσει κοντά στο 2%.

Ο δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων - αυξήθηκε στο 0,9%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat.

Η ΕΚΤ έχει μειώσει τα επιτόκια και αγοράζει ομόλογα για να αντιμετωπίσει τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό. Το μέλος του εκτελεστικού της συμβουλίου, Πέτερ Πρετ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αύξηση του πληθωρισμού καθίσταται δυσκολότερη, καθώς η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται και οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, αν χρειασθεί.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη και ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει τις νέες προβλέψεις της τράπεζας για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Οι τρέχουσες προβλέψεις της ΕΚΤ είναι ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,3% σε μέσα επίπεδα φέτος και στο 1,5% το 2016.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα