Ανάκληση Peugeot 307 και 407

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 16:15

Στην ανάκληση αυτοκινήτων Peugeot 307 και 407, για έλεγχο και αποκατάσταση της στήριξης του αερόσακου κεφαλής, και για εγκατάσταση νέου λογισμικού στη μονάδα ελέγχου αυτοματισμών (BSI), αντίστοιχα, προχώρησε η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική αντιπροσωπεία αυτοκίνητων Peugeot, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση για το μοντέλο 307 περιλαμβάνει 118 οχήματα και αφορά το προηγούμενο μοντέλο, ανεξαρτήτως κυβισμού και επιπέδου εξοπλισμού. Οι αριθμοί σειράς των εμπλεκομένων οχημάτων είναι συγκεκριμένοι και βρίσκονται μέσα στο διάστημα από 83921144 έως και 84047873. Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασκευάστηκαν την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2004 και Μαρτίου 2005.

Συγκεκριμένα, η στήριξη του αερόσακου κεφαλής (αερόσακος τύπου «κουρτίνας») της αριστερής πλευράς ενδέχεται να μην είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Έτσι ο αερόσακος κεφαλής ενδέχεται να μην αναπτυχθεί σωστά σε περίπτωση σύγκρουσης και ανάλογα με τον τύπο της σύγκρουσης και τη μορφολογία του οδηγού, να μην εκτελέσει πλήρως την αποστολή του. Η ανάκληση περιλαμβάνει έλεγχο και αποκατάσταση της στήριξης του αριστερού αερόσακου κεφαλής, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η ανάκληση για το μοντέλο 407 περιλαμβάνει 883 οχήματα, ανεξαρτήτως κυβισμού και επιπέδου εξοπλισμού, οι αριθμοί σειράς των οποίων είναι συγκεκριμένοι και βρίσκονται μέσα στο διάστημα από 21014283 έως και 21093095. Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασκευάστηκαν την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2003 και Αυγούστου 2004.

Συγκεκριμένα, ο αντικλεπτικός διακόπτης της μίζας μπορεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να ενεργοποιήσει τη μίζα και στην εξαιρετική περίπτωση που θα υπάρξει συνδυασμός της παραπάνω ενεργοποίησης με την ύπαρξη επιλεγμένης ταχύτητας στο κιβώτιο ταχυτήτων και τη μη ασφάλιση του χειρόφρενου από τον οδηγό, μπορεί να οδηγήσει σε «σκορτσάρισμα».

Η ανάκληση περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέου λογισμικού της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου αυτοματισμών (BSI), το οποίο επισημοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2004. Επισημαίνεται, ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το Σεπτέμβριο του 2004 διαθέτουν αυτό το εξελιγμένο λογισμικό.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. καλεί όλους τους κατόχους των κυκλοφορούντων εμπλεκομένων οχημάτων να έρθουν σε επαφή με τον Επίσημο Έμπορο ή τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή PEUGEOT της επιλογής τους, προκειμένου να προχωρήσουν στον προβλεπόμενο από την κατασκευάστρια εταιρεία έλεγχο ή/και επέμβαση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όλοι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες ονομαστικές επιστολές.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 5761101.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα