Ανοδικά κινείται για τέταρτη ημέρα το πετρέλαιο

Kαθώς ο πιο ψυχρός καιρός σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα αυξήσει τη ζήτηση
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 08:22

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τέταρτη ημέρα, κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι ο πιο κρύος καιρός στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενδέχεται να αυξήσει τη ζήτηση για θέρμανση και να περιορίσει την επί δύο μήνες, υποχώρηση των τιμών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, αυξήθηκε 31 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 59,15 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:34' μ.μ. στη Σιγκαπούρη, η τιμή του μαύρου χρυσού βρισκόταν στα 58,93 δολ. το βαρέλι. Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται 20% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες, τα συμβόλαια του Ιανουαρίου σημείωσαν άνοδο 1,14 δολ., φθάνοντας στα 58,84 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων. Οι τιμές, έχουν υποχωρήσει 17% από τις 30 Αυγούστου, ημερομηνία που άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών και τα 70,85 δολ. το βαρέλι, μετά την έλευση του τυφώνα «Katrina», στον Κόλπο του Μεξικό.

Οι αγορές πετρελαίου των ΗΠΑ θα είναι κλειστές στις 24 και τις 25 Νοεμβρίου για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών. Το υπουργείο Ενεργείας της χώρας, έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποθέματα πετρελαίου στις 10:30' π.μ. σήμερα, ώρα Ουάσινγκτον.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο για Τρίτη ημέρα έως και 1,64 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στο 1,7525 δολ. το γαλόνι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές. Χθες, σημείωσε άνοδο 1,6%, φθάνοντας στο 1,7361 δολ. το γαλόνι. Σε σύγκριση με πέρυσι, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται 20% υψηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα