Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα της Coca - Cola 3E

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 09:21

Αύξηση 17,9% των ενοποιημένων καθαρών κερδών εννεαμήνου ανακοίνωσε σήμερα η Coca Cola-3E (CCHBC) χάρη στην ενοποίηση της ρωσικής παραγωγού χυμών Multon και την ενίσχυση των αναδυόμενων αγορών.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 300 εκατ. ευρώ έναντι αναπροσαρμοσμένων καθαρών κερδών 254,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2004 ξεπερνώντας σημαντικά τις προβλέψεις της αγοράς.

Στο τρίτο τρίμηνο - ένα από τα πιο δυναμικά τρίμηνα του έτους - τα καθαρά κέρδη του δεύτερου μεγαλύτερου παγκοσμίως εμφιαλωτή των προϊόντων της Coca Cola Company βάσει πωλήσεων αυξήθηκαν 22,9% σε ετήσια βάση στα 146 εκατ. ευρώ, μετά από δημοσιευμένα κέρδη 141 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν για το εννεάμηνο αύξηση 12,4% των καθαρών κερδών στα 286,1 εκατ. ευρώ, με κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 131,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία προέβη στην αναπροσαρμογή των περυσινών αποτελεσμάτων προς τα πάνω, σταματώντας πλέον να αποσβένει την υπεραξία της επιχείρησης από τις αρχές του έτους, όπως προβλέπεται από τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS).

Η διακοπή της απόσβεσης πρόσθεσε 78,2 εκατ. ευρώ περίπου στα περυσινά καθαρά κέρδη εννεαμήνου.

Για το σύνολο του έτους, η CCHBC διατήρησε τους στόχους της για αύξηση των κερδών ανά μετοχή στα 1,28-1,30 ευρώ και ρυθμό αύξησης 12% των λειτουργικών κερδών EBIT.

Ωστόσο, αύξησε ελαφρώς τον στόχο της για τον όγκο πωλήσεων στο 11% από 10% προηγουμένως, κυρίως χάρη στην ενοποίηση της πρόσφατα εξαγορασθείσας εταιρείας στη Ρωσία.

Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα περυσινά, καθώς περιλαμβάνουν για πρώτη φορά την Multon, καθώς και τις εταιρείες μεταλλικού νερού Vlasinka και Bankya σε Σερβία και Βουλγαρία, που εξαγοράστηκαν νωρίτερα φέτος.

Μη συμπεριλαμβανομένων των τριών εταιρειών, φορολογικών βαρών προ συγχωνεύσεως, καθώς και δαπανών αναδιάρθρωσης, τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 17% στα 299 εκατ. ευρώ.

Η CCHBC, ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς εμφιαλωτές μη αλκοολούχων ποτών με παρουσία σε 26 χώρες παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο εννεαμήνο στα 679 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11%.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, στην οποία η Coca Cola κατέχει ποσοστό 24%, αυξήθηκαν 11% στα 3,674 δις ευρώ, ενώ ο όγκος των πωλήσεων εμφάνισε ρυθμό αύξησης 12% στα 1.211 εκατ. unit κιβώτια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα