Air France: Προς τα πάνω αναθεώρηση των κερδών τη χρήση

Μετά την υπερτριπλάσια αύξησή τους το δεύτερο τρίμηνο
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 09:45

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, προχώρησε Air France-KLM Group, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, καθώς το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της υπερτριπλασιάστηκαν, μετά τη ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την πώληση μεριδίου της, στην Amadeus Global Distribution Ltd.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 717 εκατ. ευρώ (848 εκατ. δολ.) ή 2,73 ευρώ ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 195 εκατ. ευρώ ή 76 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι. Τα προ φόρων και τόκων κέρδη θα αυξηθούν περισσότερο από 50% στο σύνολο της χρήσης.

Η Air France και οι ανταγωνίστριές της, Deutsche Lufthansa AG και British Airways Plc, αξιοποιούν το πλεονέκτημα της υψηλότερης ζήτησης για να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων, καθώς η τιμή του πετρελαίου, αναρριχήθηκε στα ύψη. Air France και KLM, κατάφεραν να διατηρήσουν τον ρυθμό αύξησης των επιβατών στα υψηλότερα επίπεδα έναντι των ανταγωνιστριών, χρησιμοποιώντας κυρίως δύο κέντρα, το αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulle και του Αμστερνταμ, το Schiphol, για να προσελκύσουνε επιβάτες από ολόκληρη την Ευρώπη για διεθνείς πτήσεις.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 5,64 δισ. ευρώ. Το δεύτερο τρίμηνο, τα προ φόρων και τόκων κέρδη αυξήθηκαν 56%, φθάνοντας στα 528 εακτ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα