Κίνα: Στη Γαλλία το βλέμμα της για καλύτερα κρασιά

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 10:04

ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Εμπειρος οινοποιός από το Bordeaux για να κάνει τα κινέζικα κρασιά πιο εύγευστα.

Η Κίνα, η έκτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής κρασιών στον κόσμο, προσλαμβάνει ξένους, επενδύει περισσότερα και στέλνει κόσμο σε σχολεία παραγωγής κρασιών, για να αυξήσει την ποιότητα του τρύγου της και να ανταγωνιστεί τις πωλήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η Suntime International Wine Co., ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου αμπελώνα της Κίνας, προσέλαβε στελέχη, τη στιγμή που η Yantai Changyu Pioneer Wine Co., η μεγαλύτερη παραγωγός κρασιών της χώρας, προσέφερε 1 εκατ. γιουάν (124.000 δολ.) για ένα χρόνο σε οινοποιό με τουλάχιστον 15 χρόνια εμπειρία, κατά προτίμηση από το Bordeaux.

H αγορά αμπελιών της Κίνας ύψους 2,2 δισ. δολ., κυριαρχείται από χαμηλής ποιότητας ποικιλίες, που πωλούνται το λιγότερο 13,30 γιουάν (1,65 δολ.) το μπουκάλι στα σούπερ μάρκετ της χώρας. Καθώς αυξάνονται οι μισθοί στις πόλεις, όπως στη Σαγκάη, ο κόσμος δαπανά περισσότερα και ψάχνει να βρει καλή ποιότητα.

Οι προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας ενδέχεται να ξεκινά με το ξεκαθάρισμα της Suntime, τμήματος της Suntime International Economic-Trading Co., η οποία άρχισε να φυτεύει το 1998 τα 10.000 εκτάρια στην πιο δυτική περιοχή της Κίνας.

Η Sapporo Holdings Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Ιαπωνίας, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά 6.00 τόνων κρασιού από την Suntime για την εμφιάλωση στην Ιαπωνία και την πώλησή τους με το δικό της σήμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Suntime, Su Bin, στις 14 Οκτωβρίου.

Οι παραγγελίες από εταιρείες, όπως την Sapporo και η ωρίμανση των αμπέλων, ενδέχεται να βοηθήσουν την Suntime, να θέσει τέλος στις ζημίες επτά ετών. Η εταιρεία, έχει ήδη επενδύσει 2 δισ. γιουάν και αγόρασε εξοπλισμό από την Γαλλία και την Ιταλία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας, από την έναρξη της παραγωγής το 2000.

Η Κίνα, αποτελεί περίπου το 4,3% της παγκόσμιας παραγωγής οίνων, σύμφωνα με έκθεση της Rabobank Groep τον Αύγουστο. Στους τοπικούς παραγωγούς, περιλαμβάνεται η Cofco International Ltd., η Dynasty Fine Wines Group Ltd., τμήματος της Remy Cointreau SA και η Yantai Changyu.

H παραγωγή οίνων στην Κίνα είναι πιθανόν να αυξηθεί μετά τις επενδύσεις, τις καλές κλιματολογικές συνθήκες και το χαμηλό κόστος παραγωγής, σύμφωνα με την Rabobank, ενώ ίσως να απαιτούνται περισσότερες επενδύσεις για τη βελτίωση του αρώματος και της γεύσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα