BHP: Διπλάσια η ζήτηση αλουμινίου από την Κίνα έως το 2015

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 10:16

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ αύξηση θα σημειώσει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η ζήτηση για πρωτογενές αλουμίνιο από την Κίνα, στο πλαίσιο της αύξησης ζήτησης του μετάλλου από τις κατασκευές και τις μεταφορές, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, BHP Billiton.

Η χρήση του μετάλλου από την Κίνα, εξαιρουμένου του μετάλλου που παράγεται από άχρηστα, προβλέπεται να αυξηθεί στους 16 εκατ. μετρικούς τόνους μέχρι το 2015 από 7 εκατ. τόνους φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η αύξηση της ζήτησης αλουμινίου από την Κίνα, ώθησε κατά 35% υψηλότερα τις τιμές του την τελευταία διετία και στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών, αυξάνοντας το κόστος για την Toyota Motor Corp. και την Rexam Plc, τη μεγαλύτερη παραγωγό αλουμινένιων κυτίων στον κόσμο. Η διεθνής ζήτηση ενδέχεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2025, αναγκάζοντας την BHP και τις ανταγωνίστριές της, να προσθέσουν 35 εκατ. τόνους στην δυναμικότητα παραγωγής τους, σύμφωνα με την CRU Strategies, με έδρα το Λονδίνο.

Οι μετοχές της BHP Billiton υποχωρούσαν 6 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 21,61 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας στις 2:12' μ.μ., στο Σύδνεϋ.

Το αλουμίνιο για παράδοση σε τρεις μήνες, υποχώρησε χθες 26 δολ., στα 2.039 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME), για πρώτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες. Το μέταλλο έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών των 2.065 δολ. ο τόνος, στις 21 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα