Drax: Τέλος στις συνομιλίες εξαγοράς της από την Constellation Group

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 11:02

ΤΕΛΟΣ ετέθη στις συνομιλίες για την εξαγορά της Drax Group Ltd., της ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου εργοστασίου λιθάνθρακα της Ευρώπης, από όμιλο εταιρειών του οποίου ηγείτο η Constellation Energy Group και η Blackstone Group LP.

«Η Drax και η κοινοπραξία των εταιρειών ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να διακόψουν τις συνομιλίες», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Drax και των επικεφαλής της κοινοπραξίας, που εστάλη σήμερα. «Η κοινοπραξία αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά αμέσως», λέει η ανακοίνωση.

Πριν από δύο ημέρες, η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, που εδρεύει στο Σέλμπυ της Αγγλάις, είπε, ότι οι περισσότεροι από τους μετόχους της δεν στήριξαν την προσφορά ύψους 2,23 δισ. λιρών Αγγλίας (3,84 δισ. δολ.) από τον όμιλο, στον οποίο συμμετείχε η Perry Capital LLC, επειδή η προσφορά ήταν χαμηλότερη της αξίας της εταιρείας. Η Constellation, που εδρεύει στη Βαλτιμόρη, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορικών συναλλαγών ενεργείας των ΗΠΑ.

Η Drax συνεχίζει τις διαδικασίες για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση. Πριν από δύο ημέρες, ανακοίνωσε κέρδη για εννεάμηνο του έτους, έναντι ζημιών, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, καθώς η τιμές ηλεκτρικής ενεργείας αναρριχήθηκαν στα ύψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα