Ταϊβάν: Ρεκόρ οι παραγγελίες για εξαγωγές

Σε συνδυασμό με την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 11:59

ΣΕ επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι παραγγελίες για εξαγωγές στην Ταϊβάν τον Οκτώβριο και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους, καθώς οι δαπάνες για ηλεκτρονικά διεθνώς αυξήθηκαν και το αδύναμο νόμισμα έκανε τους εξαγωγείς πιο ανταγωνιστικούς.

Οι παραγγελίες, από έναν έως τρεις μήνες, αυξήθηκαν 21,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 24,6 δισ. δολ. ΗΠΑ, μετά την αναρρίχησή τους σε ποσοστό της τάξης του 22% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων της χώρας. Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής επιταχύνθηκε στο 9,3% από αναθεωρημένο 6,9%.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 4,4% το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε ένα έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα ηλεκτρονικά, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Ταϊβάν, οι οποίες αυξήθηκαν 16,6%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 17,9 δισ. δολ., τον περασμένο μήνα.

Οι αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων της Ταϊβάν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των chips, αυξήθηκαν 28%, φθάνοντας στα 5,7 δισ. δολ., τον Οκτώβριο, μετά την αύξησή τους κατά 25% τον προηγούμενο μήνα. Οι εξαγωγές της τεχνολογίας πληροφορικής και του επικοινωνιακού υλικού, σημείωσαν αύξηση 25%, φθάνοντας στα 5,2 δισ. δολάρια.

Το δολάριο της Ταϊβάν υποχώρησε 5,2% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ μέχρι στιγμής μέσα στο έτος, έχοντας την πέμπτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 15 νομισμάτων Ασίας-Ειρηνικού, που παρακολουθεί το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα