ΠΣΕ: Διεθνές συνέδριο με τη συμπλήρωση των 60 ετών

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 12:45

Η παρουσίαση και η συζήτηση των νέων ανταγωνιστικών απαιτήσεων και οι προοπτικές ανάπτυξης των επενδύσεων και του διεθνούς εμπορίου και των ελληνικών εξαγωγών, καθώς και οι εναλλακτικές δυνατότητες πολιτικής αποτελούν τον πυρήνα των εργασιών του μεγάλου Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την ίδρυσή του. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Στο Συνέδριο με θέμα «Ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία – Σχεδιάζοντας ένα νέο οδικό χάρτη για την Ελλάδα» θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί και ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μέλη Κυβερνήσεων και πρέσβεις των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και της Ανατ. Μεσογείου, περιλαμβανομένων των πρέσβεων των ΗΠΑ και της Κίνας, πρόεδροι οργανώσεων των παραγωγικών τάξεων, των Επιμελητηρίων και οργανισμών και εκπρόσωποι τραπεζών και επιχειρήσεων που έχουν ήδη εργαστεί στις χώρες αυτές. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Σιούφας, ενώ το θέμα της Οικονομικής Διπλωματίας θα αναπτύξει ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Εμφαση θα δοθεί στην εμπορική και επενδυτική συνεργασία και πολιτική στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου και στην απάντηση των επιχειρήσεων στις νέες προκλήσεις και δυνατότητες με την παρουσίαση ειδικών περιπτώσεων από εκπροσώπους επιχειρήσεων που έχουν ήδη με επιτυχία ακολουθήσει αυτό το δρόμο.

Τα θέματα του Συνεδρίου έχουν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τις γενικότερες αλλαγές που συντελούνται στους όρους διεξαγωγής του διεθνούς εμπορίου, τις δυσχέρειες, αλλά και τις δυνατότητες που διανοίγονται στη διεθνή αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα