Nestle: Mικρό το κόστος από την απόσυρση του γάλακτος

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 12:59

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Nestle, Πέτερ Μπράμπεκ, δήλωσε σήμερα ότι η απόσυρση των προϊόντων βρεφικού γάλακτος στην Ευρώπη δεν θα έχει παρά ελάχιστο κόστος για την εταιρεία και χαρακτήρισε το θέμα που δημιουργήθηκε «θύελλα σε φλιτζάνι».

Δίνοντας έμφαση στον ισχυρισμό ότι τα ίχνη μελάνης στα προϊόντα που αποσύρθηκαν δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία ο Πέτερ Μπράμπεκ δήλωσε: «Είναι ασήμαντο. Πρόκειται για θύελλα σε φλιτζάνι. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια (των τροφίμων)».

Το κόστος της απόσυρσης των προϊόντων για την εταιρεία ανέρχονται σε 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό «τελείως ασήμαντο, είπε.

Χθες η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε περί τα 30 εκατομμύρια λίτρα βρεφικού γάλακτος Nestle έπειτα από αναλύσεις που έδειξαν ότι περιείχε ίχνη μελάνης που προερχόταν από τη συσκευασία του προϊόντος.

Η Nestle ανακοίνωσε ότι η χημική ουσία δεν είναι επικίνδυνη, αλλά αποφάσισε να αποσύρει το προϊόν από την αγορά τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών εξαιτίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την χάρτινη συσκευασία Tetra Pak.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα