Έντονα ανοδικά οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 10:28
UPD:10:28
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διατηρώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε και στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές πλέον να εντοπίζουν τις ευκαιρίες που αναδείχθηκαν μετά το sell off των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, στις 10:25, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,09% στις 6.104 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 2,37% στις 10.229 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικα κατά 2,04% στις 4.592 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 2,26% στις 358,04 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αντίδραση έχει ξεκινήσει από χτες, από την άνοδο της Wall Street, η οποία βρήκε στηρίγματα στη δήλωση του μέλους της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve, Γουίλιαμ Ντουντλεϊ, ο οποίος ανέφερε ότι η αύξηση των επιτοκίων από τα σημερινά, σχεδόν μηδενικά επίπεδα, στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου δείχνει τώρα λιγότερο ελκυστική εξαιτίας της μεταβλητότητας της αγοράς και τα ανησυχητικά νέα από την Κίνα.

Στο ταμπλό, η Pernod Ricard υποχωρεί κατά 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι η αύξηση των κερδών το δωδεκάμηνο χρήσης ήταν μόλις 2%. Μάλιστα, η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε την αύξηση στη βελτίωση των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, τάση η οποία αναμένεται να μην συνεχιστεί.

Στον αντίποδα, η Bouygues σημειώνει κέρδη 5,2%, μετά την ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 51%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 119 εκατ. ευρώ.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, με τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό σε διάστημα άνω των δύο χρόνων αυξήθηκαν οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία αυτόν τον μήνα. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,2% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, έναντι ανόδου 3,5% που είχαν σημειώσει τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν επιβράδυνση του ποσοστού αύξησης στο 3,1% αυτόν τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα