Ημερίδα της ΥΠΕΕ για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 16:29

Ολοκληρώθηκε χθες η ημερίδα που διοργάνωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) με θέμα: «Η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα προγράμματα Η/Υ».

Η ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) και την υποστήριξη της εταιρείας Business software alliance (B.S.A.).

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξαν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κων/νος Μίχαλος και ο Ειδικός Γραμματέας της ΥΠ.Ε.Ε. κ. Ηλίας Αργυρός.

Στην ημερίδα επισημάνθηκε ότι η νόμιμη χρήση προγραμμάτων λογισμικού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη του κλάδου της πληροφορικής και ταυτόχρονα την αύξηση των εσόδων του Κράτους.

Πρωτοβουλίες εκπαίδευσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο είναι αναγκαίες και αποβλέπουν στην αύξηση της αποδοτικότητας των ήδη εντατικοποιημένων ελέγχων της ΥΠ.Ε.Ε. και στον τομέα της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 80 στελέχη της ΥΠ.Ε.Ε., ενώ ομιλητές ήταν και οι κ.κ. Απόστολος Κατσιδονιώτης, Δ/ντής ειδικών υποθέσεων της ΥΠ.Ε.Ε., Κων/νος Πολυζωγόπουλος, επίκουρος καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών και Δ/ντής του ΟΠΙ, η κ. Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Δικηγόρος και εκπρόσωπος της BSA στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών από την BSA Hellas.

Βασικοί στόχοι της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των στελεχών της ΥΠ.Ε.Ε. για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και η εκπαίδευση και πρακτική εξάσκησή τους στους τρόπους εξεύρεσης παράνομων εγκατεστημένων λογισμικών.

Η ΥΠ.Ε.Ε. με τη δραστηριότητα αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή της σε αποτελεσματικές δράσεις για την καταπολέμηση των παραβάσεων και στον τομέα των προγραμμάτων του Η/Υ (πειρατεία λογισμικού).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα