ΔΕΚΟ: Τις επόμενες μέρες το ν/σχ για τις εργασιακές αλλαγές

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 16:39

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται τις επόμενες μέρες η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις εργασιακές αλλαγές στις ΔΕΚΟ, δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στόχος μας είναι η πλήρης και διαρκής απασχόληση και όχι η μονιμότητα, δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στους νυν εργαζομένους και θα θέτει κοινωνικές δικλείδες για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων για τους νέους.

Εν τω μεταξύ, καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα η πρόταση νόμου του ανεξάρτητου βουλευτή, συνεργαζόμενου με το ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Μάνου «για την κατάργηση των ρυθμίσεων που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις στο ευρύτερο Δημόσιο». Προέβλεπε ότι το καθεστώς προσλήψεων στις ΔΕΚΟ και οι σχέσεις εργο­δότη - εργαζομένου δεν θα διαφέρουν από τα ισχύοντα και εφαρμοζόμενα στις ανταγωνιστικές τους επιχειρή­σεις, καθώς και ότι οι προσλήψεις δεν θα υπάγονται στο ΑΣΕΠ.

Υποστηρίζοντας την πρότασή του,ο κ. Μάνος είπε ότι τα αυξημένα ελλείμματα των ΔΕΚΟ αποτελελούν ένδειξη της ανάγκης για λήψη μέτρων υπέρ της ανταγωνιστικότητάς τους και εκτίμησε ότι όποιος ζητά οι προσλήψεις στη νέα Ολυμπιακή να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ είναι σαν να μη θέλει την ιδιωτικοποίησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα